Echipajul Verde la viata!  

Echipajul Verde la viata! format din  elevii Deac Alexandra, Crisan Denisa, Vartan Adrian, Circov Aurelian, Camarasan Vlad, Hotea Razvan, Gasca Catalin, Molnar Timea din clasa a IX-a A, Miron Razvan, Prodan Andreea din cls. a X-a B, Iacob Gabriela cls. a XI a B, Vana Stelian cls.XI a A de la Colegiul ”Emil Negrutiu” Turda, reprezentat prin d-na director Timea Gavrilescu, coordonati de d-na profesor Andronache Carmen,au fost recompensati cu medalie de argint la Concursul International Porti Verzi sectiunea ”Expozitie calatoare ecologica”.

Proiectul ”Porti Verzi” organizat  pentru elevi este sprijinit de Fundatia Europeană de Tineret Pentru Ungaria, Sternsinger, Actiune globală „Planet For Planet”, precum si partenerii Fundatiei Pentru Africa.

Scopul proiectului este complex  ”Learning by doing” si urmareste strangerea de fonduri pentru ajutorarea copiilor din tari sarace din Africa, promovează grupuri de autoajutorare, sponsorizează reteaua scolară, consolidează initiativele umanitare si eco-sociale.
Colegiul ”Emil Negrutiu” este la prima participare, proiectul a inceput in luna octombrie 2015 si s-a derulat pana la sfarsitul lunii februarie, cand expozitia formata din sase tablouri, avand o tematica diversa legata  de mediu, resurse, dezvoltare  durabila si de legatura om-natura a  poposit in sase locatii din municipiul Turda, si anume Primaria Turda, Compania de apa Ariesul Turda, Salina Turda, Scoala Gimnaziala Teodor Murasanu Turda carora le multumim de sprijinul acordat.
Mesajul eco si scopul acestui proiect au determinat  juriul international sa ofere echipei Verde la Viata! de la Colegiul ”Emil Negrutiu” Turda medalia de argint.

 

 

 Jurnal_Africa.pdf